Sjiek zomerrecept

Thaise fruitsalade met gegrilde scampi’s

Sjiek zomerrecept

Thaise fruitsalade met gegrilde scampi’s

20/06/2020 door Hanne Vandevoorde


Foto: Tasja Van Rymenant

Sjiek zorgt voor een heerlijke zomer vol lekkers. Meer dan twintig Limburgse chefs en foodies verklapten ons hun zomertopper. Chef Koong van Thais Koken aan Huis tipt een verfrissende salade met scampi’s.

Sjiek zomerrecept: Thaise fruitsalade met gegrilde scampi’s

“Ik leerde deze salade maken in het restaurant van mijn mama in Thailand. Fruit bij het hoofdgerecht is daar een absolute klassieker, hier wordt dat niet zo vaak gedaan. Maar de combinatie met limoen en munt werkt heerlijke verfrissend op een warme zomerdag.” – Koong, chef bij Thais Koken aan Huis.


Yam pollamai koong yang

Voor 4 personen:

Fruitsalade: 1 mango • 1 groene appel • 1 drakenvrucht • 200 g verse ananas • 100 g kerstomaten • 1 verse chilipeper • 1 teentje knoflook • 2 el vers limoensap • 2 el vissaus • 1 à 2 el suikersiroop • handvol verse munt • 100 g cashewnoten
Scampi’s: 400 g ongepelde scampi’s • teentje knoflook • 1 kl vissaus • 1 kl sojasaus • 1 kl oestersaus • ½ kl kristalsuiker

Zo maak je het:

• Roer alle ingrediënten voor de scampi’s samen en laat 15 minuten in de koelkast staan.
• Snij ondertussen het fruit in blokjes van 1 cm, halveer de kerstomaten.
• Stamp de chili en look fijn. Voeg limoensap, vissaus en suikersiroop (naar smaak) toe.
• Roer saus onder fruitsalade. Voeg gehakte cashewnoten en muntblaadjes toe.
• Gril scampi’s in een pan of op de barbecue tot ze gaar zijn.

Tips van chef Koong

• De salade gaat lekker samen met een kruidige of licht zoete witte wijn.
• Het fruit kan enkele uren op voorhand gesneden worden.
• Zonder scampi’s past de fruitsalade ook heerlijk als bijgerecht bij een barbecue.



Chef Koong van Thais Koken Aan Huis